35%
sleva
a záruka na vestavěné skříně 10 let

Vestavěné skříně – Trendy v roce 2024

Vestavěné skříně jsou stálým prvkem moderních domovů, který nabízí nejen účinné využití prostoru, ale i estetickou přitažlivost. S rokem 2024 na obzoru se designéři interiérů a výrobci nábytku soustředí na inovace a trendy, které odzrcadlují měnící se potřeby a preference zákazníků. Pojďme se podívat, jaké novinky a směry budou dominovat světu vestavěných skříní v následujícím roce.

Udržitelnost a ekologie

Trend udržitelnosti pokračuje i v roce 2024, kdy zákazníci i výrobci kladou stále větší důraz na ekologický původ materiálů a zodpovědný přístup k výrobě. Vestavěné skříně jsou nyní často vyráběny z recyklovaného dřeva nebo z materiálů s certifikací, která zaručuje, že dřevo pochází z lesů spravovaných způsobem šetrným k životnímu prostředí. Naš hlávní dodavatel, Společnost Egger, je známá svým závazkem k udržitelnosti a šetrnosti k životnímu prostředí, což je patrné i v jejich výrobě laminátů

Personalizace a modularita

Personalizace je klíčovým slovem roku 2024. Vestavěné skříně jsou nyní navrženy tak, aby se přizpůsobily nejen prostoru, ale i osobním preferencím zákazníka. Modularita umožňuje vybrat vnitřní vybavení skříně, což zákazníkům umožňuje přizpůsobit si vestavěnou skříň dle vlastních potřeb.

Minimalismus a skryté úchytky

Minimalistický design zůstává populární a vestavěné skříně roku 2024 jsou často bez viditelných úchytů nebo s úchytkami skrytými nebo integrovanými do designu dveří. To vytváří čisté linie a bezproblémově se skloubí s ostatními prvky interiéru. 

TIP: Inspirujte se v naši Fotogalerii!

Barvy a textury

Zatímco neutrální barvy jsou vždy v kurzu, v roce 2024 vidíme trend směřující k odvážnějším barvám a výrazným texturám. Tmavě modrá, zelená, oranžová a teplé zemitě odstíny jsou doplněny o různé povrchové úpravy, jako je matný nebo kovový finiš, přinášející do prostoru dynamiku a charakter.

Prostorově efektivní řešení

Vzhledem k pokračujícímu trendu menších bytových prostorů se v roce 2024 výrobci soustředí na prostorově efektivní řešení. Vestavěné skříně často sahají od podlahy až ke stropu, s využitím každého dostupného centimetru. Nejoblíbenější modely jsou vybaveny posuvnými dveřmi, které maximálně využivají úložné místo skríně.

Závěr

Trendy vestavěných skříní v roce 2024 reflektují rostoucí poptávku po udržitelnosti, technologické integraci, personalizaci a efektivním využití prostoru. S přihlédnutím k těmto směrům se zdá, že vestavěné skříně nebudou jen praktickým, ale i hluboce osobním prvkem domovů budoucnosti.

Sestavte si skříň
podle sebe

Navštivte nás
v prodejně Praha 4

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací